2015. augusztus 03., hétfő ; Hermina napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények  Szabályzat 

Zsolt karját 16 öltéssel varrták össze

"Túléltem a cápatámadást!"

Az élet furcsa fintora, hogy pont Sásdi Zsoltra támadt a másfél méteres cápa. A férfi ugyanis évek óta küzd azért, hogy minél érintetlenebb maradhasson a tengerek élővilága.


A felvétel egy víz alatti paradicsomot tár elénk. Kicsit még mozog a kép - Sásdi Zsolt annyi csodát lát, hogy maga sem tudja, merrefelé fordítsa a kameráját. Egyértelmű, hogy ismerős neki a terep: nyugodt mozdulatai alig csapnak zajt, nem ijesztik el a színpompás halakat. Az idilli jelenet egy másodperc alatt csap át horrorisztikusba. Nem látunk semmit, de jobb is. A következő pillanatban már ki is ejti a kamerát a kezéből. Elkapta egy cápa. A szombathelyi férfi rajongott a természetért, de bútorasztalos lett, épp úgy, mint az édesapja meg a nagypapája. 2003-ban, egy horvátországi nyaraláson próbálta ki, milyen pipával figyelni a tenger mélyét. Hazaérve első dolga volt letenni a búvárvizsgát. Hogy családjának megmutassa, honnan fakad új szenvedélye, vett egy víz alatti kamerát. Iskoláról iskolára járt, hogy minél szebb felvételeket készíthessen. A szakma pedig felfedezte magának - számos természetfilm fűződik a nevéhez. "Az évek során megismertem a tengert. Jól tudom azt is, mit kell tenni, ha cápákkal találkozunk. Szudánban például egyáltalán nem volt benne a pakliban, hogy bármi baj történhet. Arrafelé szinte csak pörölycápa él, de az is onnan jóval távolabb."

Folytatás a Meglepetés magazinban!Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!