2017. október 17., kedd ; Hedvig napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Mustáros rakott csirke

Hozzávalók:
1 kg csirkecomb, 1 kg burgonya, 2 zöldpaprika, 10 dkg húsos szalonna, 4 dl tejföl, 3 kávéskanál mustár, 1 kávéskanál pirospaprika, ételízesítő, zsiradék a sütéshez

Elkészítés:
A combokat kettévágjuk, gyengén besózzuk, és minden darabot bekenünk mustárral. A burgonyát karikára vágva megfőzzük, a főzőlébe ételízesítőt és sót teszünk. Vigyázunk, nehogy szétfőjön. Majd leöntjük róla a főzővizet.
Tepsi aljára zsiradékot teszünk, és rátesszük a burgonya felét, majd rá a húst,a kockára vágott húsos szalonnát, a felszeletelt paprikákat és a tejfelt. Az egészet megsózzuk. Erre kerül a burgonya másik fele, azt is megsózzuk, és beborítjuk telföllel. Zsírt langyosítunk, belekeverjük a pirospaprikát, majd szétöntjük a krumplin. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb 200 fokon 35 percig sütjük.

Biró Istvánné, Budapest


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!