2017. szeptember 23., szombat ; Tekla napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Tejszínes baracktorta

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához: 3 tojás, 6 dkg kristálycukor, 6 dkg rétesliszt, fél citrom reszelt héja, 1 cs. vaníliás cukor, a forma kikenéséhez zsír vagy vaj és liszt. A krémhez: 40 dkg tisztított sárga vagy őszibarack, 3 dl tej, 1 cs.vaníliás pudingpor, 5 dkg kristálycukor, 2 tojás sárgája, 3 dl tejszín, 3 dkg porcukor, 2 dkg zselatinpor, 1 citrom, 1 kupica rum.

Elkészítés:
A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, és kizsírozott, kilisztezett tortaformában megsütjük. A tojássárgát, a pudingport egy kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, a pudingporos keveréket kevergetve beleöntjük, tovább keverve felforraljuk, majd kihűtjük. A barack felét kockára vágjuk. A citrom levével és reszelt héjával ízesítjük. A tejszínt habbá verjük, porcukorral édesítjük. A kihűlt krémet közben megkeverjük. Hozzáadjuk a kockára vágott barackot, végül a tejszínhabot. Vékony sugárban hozzászűrjük a hideg vízben elkevert, 2-3 percig forralt, majd langyosra hűtött zselatin egyharmad részét, a többit melegen tartjuk. A piskótára kenjük, és tetejére fektetjük a maradék megtisztított, felszeletelt barackot. A félretett zselatinoldatot 3 dkg kristálycukorral, egy negyed citrom levével, egy kevés reszelt ciromhéjjal, 2-3 centiliter rummal ízesítjük, és átszűrjük. Vékonyan a barackszeletekre kenjük, és tálalásig jégbehűtjük. Ünnepi alkalmak kiváló desszertje.

Debreceni Julianna, Nyírmada


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!