2017. június 23., péntek ; Zoltán napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Csirkecombok pikáns almával

Hozzávalók:
4 csirkecomb, 4 evőkanál olaj, 5 dkg vaj, 8 apró hagyma, 8 alma, 1-1 evőkanál porcukor és körtepálinka, 1 kávéskanál őrölt koriander, 5 dkg mandulaforgács, őrölt bors, só

Elkészítés:
A combokat besózzik, borsozzuk, olajjal bekenjük, meleg sütőben pirosra sütjük, majd 2 percig grillezzük. Közben a hagymákat a vajban puhára pároljuk. (Akkor jó, ha kissé barna lesz!). A meghámozott, kimagozott almákat egészben a hagymához adjuk. Az egészet megszórjuk a cukorral, és nagy lángon forraljuk, közben időnként megforgatjuk. Kissé karramellesre pirítjuk, majd a pálinkával meglocsoljuk, sóval, borssal, korianderrel ízesítjük, és 10 percig pároljuk. Amikor kész, tűzálló tálba öntjük, a mandulaforgáccsal megszórjuk, és 1-2 percig grillezzük, míg a mandula aranyszínűre pirul. A csirkecombok mellé, forrón tálaljuk.

Bartók Rita, Szászvár


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!