2017. július 22., szombat ; Magdolna napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Mészáros leves

Hozzávalók:
20 dkg sertéshús, 1 vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 20 dkg zöldborsó, 1 kanál liszt, 2 kanál olaj, 1 liter csontlé vagy kockából húsleveslé, só

Elkészítés:
A megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockákra vágott hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott lapockahúst, megsózzuk, és 10 percig pároljuk. Ezután rátesszük a megtisztított és karikákra vágott zöldséget, és tovább pároljuk, majd megszórjuk liszttel. Felöntjük a húslével, majd beletesszük a felszeletelt gombát és a zöldborsót. Jól megfőzzük, forrón tálaljuk egy szelet friss kenyérrel és egy jó pohár fehér borral.

Wikler Lászlóné, Somogyfajsz


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!