2017. október 21., szombat ; Orsolya napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Sertéskaraj zöldségágyon

Hozzávalók:
1 kg kicsontozott hosszúkaraj, 1 zöldségleves-kocka, 1 dl száraz fehérbor, 40 dkg friss répa, 1 friss karalábé, 30 dkg cukkini, friss petrezselyem, 1 dl tejszín, 1-1 evőkanál margarin és olaj, só, bors, bazsalikom

Elkészítés:
A húst sóval, borssal bedörzsöljük. Az olajat egy lábosban felforrósítjuk, és a húst minden oldalról megpirítjuk benne. Rámorzsoljuk a húsleveskockát, ráöntünk 3 dl vizet és a bort. Felfőzzük, majd előmelegített sütőben, lefedve közepes hőmérsékleten sütjük. Közben megszórjuk a felaprított friss bazsalikommal (vagy a szárítottal). Közben a zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát kockára, a cukkinit, karalábét kis hasábokra vágjuk, és kevés forrásban lévő sós vizben pároljuk. A húst kevés szafttal és a tejszínnel felfőzzük. A leszűrt zöldségeket a forró margarinban megforgatjuk, és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, és a sült hús mellé a tálba körben elrendezzük. Sós, főtt burgonyát adhatunk mellé, és a melegen kínáljuk.

Orosz Jánosné, Szeged


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!