2017. szeptember 21., csütörtök ; Máté, Mirella napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Aszpikos gombasaláta

Hozzávalók:
20 dkg sárgarépa, 30dkg champignon gomba, 15 dkg zöldborsó, 2 keménytojás, 4-5 kisebb ecetes uborka, 20 dkg aszpik, ecet, só, cukor, 1 citrom leve

Elkészítés:
A kiválasztott formába kevés aszpikot öntünk. Várjuk, hogy megfagyjon. Közben a vékonyra szeletelt sárgarépát, gombát, zöldborsót sós, citromos vízben megfőzzük. Ha kihűlt, kevés vízzel kevert, sózott, cukrozott ecetben áztatjuk 20 percig. Majd kiszedjük, és hozzákeverjük az apró kockákra vágott ecetes uborkát. Ezek egy részét az aszpikos formába elrendezzük, majd felöntjük egy réteg folyékony aszpikkal. Ha megfagyott, újra egy sort rendezünk rá, ismét aszpikkal öntjük fel. Végül a karikára vágott keménytojásokat ízlésesen elrendezzük. Az így megtöltött formát egészen felöntjük aszpikkal, és hűtőbe tesszük. Tálaláskor a formát langyos vízbe mártjuk, és a tálra borítjuk. Adhatunk hozzá tartármártást, melyet ciromlével csípősebbé ízesítünk.

Aszpik készítése: 1 dl folyadékhoz (mely lehet lezsírozott csontlé, húsleves, esetleg leveskockából készülhet) 10 gr zselatinport számítunk. A zselatint kevés hideg vízben feloldjuk, és a forrásban lévő léhez keverjük, pár percig lassan főzzük, majd lehűtjük.

Nagy Lajosné, Apátfalva, Nagyköz 31. 6931


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!