2017. október 23., hétfő ; Gyöngyi napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Gombával töltött paradicsom

Hozzávalók:
10 db középnagyságú paradicsom, fél kg gomba, 5 dkg olaj, 1 fej hagyma, 2 egész tojás, 5 dkg reszelt sajt, zöldpetrezselyem, 1 dl tejföl, 5 dkg vaj, só, törött bors

Elkészítés:
10 db középnagyságú paradicsom, fél kg gomba, 5 dkg olaj, 1 fej hagyma, 2 egész tojás, 5 dkg reszelt sajt, zöldpetrezselyem, 1 dl tejföl, 5 dkg vaj, só, törött bors

A hagymát apróra vágva halványsárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a szintén apróra vágott gombát, a sót, a borsot és a zöldpetrezselymet, majd fedő alatt puhára pároljuk, és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, addig keverjük, amíg megszilárdul.
A paradicsomok felső részét vékonya elvágjuk, belsejét éles késsel kiszedjük, és az üreget kissé megsózzuk. A gombapéppel megtöltjük a paradicsomokat, vékonyan megolajozott, lapos tűzálló tálba helyezzük, tejföllel meglocsoljuk, és forró sütőbe téve gyorsan átsütjük. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk. Rizsköretet kínálunk hozzá.

Nagy Lajosné, Apátfalva, Nagyköz 31. 6931


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!