2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Gombás fogasszeletek

Hozzávalók:
8 db kisebb fogasfilé, 15 dkg champignon gomba, 15 dkg vaj, só, kevés bors, 1 csokor petrezselyem, 1 dl fehérbor, fél citrom leve, 2 tojás sárgája, 3 dkg liszt, 15 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)

Elkészítés:
A filéket megmossuk, kissé besózzuk, és félretesszük. A gombát mosás, tisztítás után finom szeletekre vágjuk, és 10 dkg vajban enyhén sózva, kevés borssal és hozzáadott petrezselyem zöldjével megpirítjuk. A halat tűzálló tálba helyezzük, és rátesszük a megpirult gombát. Sütjük, közben a vajjal, a liszttel, a borral és a tojássárgákkal kis vízzel mártást készítünk, és ráöntjük a filékre. Reszelt sajttal meghintjük, visszatoljuk a sütőbe, és készre sütjük.

Pallagi Noémi, Kisvarsány, Széchenyi út 68. 4811


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!