2014. április 24., csütörtök ; György napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények  Jegyzőkönyv 


Gombás rakott burgonya

Hozzávalók:
60 dkg gomba, 1 fej hagyma, 2,5 dl tejszín, 1,5 kg burgonya, 2 tojás, 1 ek. majoranna, só, bors, pirospaprika, libazsír vagy vaj, 1 pohár tejföl

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, és sós vízben megfőzzük. A gombából és a többi hozzávalóból rövid levű gombapörköltet főzünk, tejszínnel ízesítjük. Kisméretű, kizsírozott tepsibe rakunk egy réteget a leszűrt burgonyából, majd rá egy réteg gombát. Felülre burgonya kerüljön. A tetejére elosztunk egy pohár tejfölt és pár kocka vajat vagy zsírt. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük 190 fokon.

Biró Istvánné, Budapest


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Sanoma Media Budapest Zrt. • Minden jog fenntartva!