2017. június 23., péntek ; Zoltán napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Sült sertéshús sárgadinnye-labdákkal

Hozzávalók:
80 dkg sertéshús, 1 közepes nagyságú sárgadinnye, 2 evőkanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál porcukor, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál olaj, szerecsendió, só

Elkészítés:
A húst felszeleteljük, és 5-6 perc alatt a meleg olajban mindkét oldalán átsütjük. Eközben egy tálban szétzúzzuk a fokhagymát, hozzáadjuk az ecetet, mustárt, a porcukrot, a citromlét, megsózzuk, és jól összevegyítjük. Ráöntjük a húsra, s nagyon gyenge tűzön puhára pároljuk, majd a hússzeleteket tálalótálra tesszük. A sárgadinnye húsából egy kávéskanál segítségéval kis labdákat formálunk, ezeket beletesszük a hús mártásába, a kevés őröl t szerecsendióval összekevert tejföllel együtt. Óvatosan meggforgatjuk, majd 2 percig főzzük. A húsra öntjük a mártást, körérakjuk a dinnyedarabokat, és azonnal tálaljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!