2017. október 17., kedd ; Hedvig napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Sonkás karfiol

Hozzávalók:
1 kg karfiol, 25 dkg főtt füstölt hús, 10 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg reszelt sajt, só

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedve sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A vaj feléből és a lisztből világos rántást készítünk, a rántást a karfiol főzőlevével engedjük fel. Összeforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a tejfölt és a tojássárgáját, végül a laskára vágott füstölt húst. A tűzálló tálba lerakott karfiolra öntjük, tetejére a sajtot hintjük, és a sütőben alaposan átsütjük.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!