2017. október 18., szerda ; Lukács napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Narancsban párolt zöldséges nyúl

Hozzávalók:
2 db hátsó nyúlcomb, 4 db lédús narancs, 30 dkg sárgarépa, 15 dkg gomba, 1 csomag Knorr gombaszósz, fél dl vörösbor, 3 db újhagyma, só, bors, 50 dkg rizs, ételízesítő, 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
Felhevített olajban néhány perc alatt megpirítjuk a húst, utána ráöntjük a vörösbort, és fedő alatt pároljuk. Egy narancsot meghámozunk, kockákra vágjuk, míg egy másik narancs levét kifacsarjuk, és mindkettőt hozzáadjuk a párolódó húshoz. Amikor félig már puha a nyúlcomb, a megtisztított és felkockázott sárgarépát, a felszeletelt gombát, valamint a Knorr gombaszószt hozzáadjuk, és az egészet addig pároljuk, amíg egészen meg nem puhul. Közben ízlés szerint fűszerezzük, és apróra vágott újhagymával megszórjuk. Ha közben elfövi a levét, narancslével pótoljuk. Rizskörettel és narancsszeletekkel díszítve, pecsenyelével körbeöntve tálaljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!