2017. augusztus 21., hétfő ; Sámuel, Hajna napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Joghurtos bárányborda

Hozzávalók:
4 szelet bárányborda, só, bors, 1 dl joghurt, 1 csomó újhagyma, 1 tojássárgája, 10 dkg reszelt sajt, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg burgonya, 30 dkg sárgarépa, 30 dkg karalábé, 25 dkg gomba, 4 dl alaplé levesporból, 2-3 evőkanál citromlé, olívaolaj

Elkészítés:
Az előkészített bordákat megszórom sóval, borssal, majd felhevített olívaolajban hirtelen megsütöm. A bordákat kiszedem, a visszamaradt zsiradékban megpirítom a feldarabolt zöldségeket. Amikor már látszik, hogy pirul, annyi húsleveslét öntünk alá, hogy jó szaftos legyen, de ne lepje el, és fedő alatt puhára pároljuk. Kóstolás útján ízlés szerint sóval, borssal, citromlével fűszerezzük. Amikor puhulni kezd, levesszük a fedőt róla, hogy a lé nagy része elpárologhasson. Közben a bordákat olajjal kikent tepsibe rakjuk. A joghurtot felkarikázott újhagymával, sajttal, tojássárgájával összekeverjük, sóval, borssal, tört fokhagymával fűszerezzük, és a bordákra rakjuk. Előmelegített sütőben átforrósítjuk. A párolt zöldségekkel körítve tálaljuk. Célszerű friss zöldségekből köretet összeállítani.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!