2017. június 28., szerda ; Levente, Irén napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Almás-túrós torta

Hozzávalók:
A tésztához: 25 dkg liszt, 10 dkg cukor, csipet só, 12 dkg hideg vaj, 2-3 evőkanál hideg víz. A töltelékhez: 50 dkg tehéntúró, 1 tasak vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor, 3 tojás, 2 dl tejszín, 5 dkg mazsola, 50 dkg savanykás alma.

Elkészítés:
A lisztet a cukorral, a sóval, a vajjal és 2-3 evőkanál jéghideg vízzel összegyúrjuk. A tésztát 1 órára hideg helyre tesszük. Közben a túrót áttörjük, azután a pudingporral és a cukorral összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük. A sárgákat és a mazsolát a túrós masszához keverjük, majd belekeverjük a tojáshabot és a tejszínhabot. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedekre vágjuk, majd hasábokra metéljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta 2/3 részét kinyújtjuk, és a kivajazott formát kibéleljük vele. A maradék tésztából széleket formálunk és a tortaforma oldalát is kibéleljük. A tésztalapot villával több helyen megszurkáljuk. Az üregbe betöltjük a túrómasszát, egyenletesre simítjuk, és belenyomkodjuk az almahasábokat.

Beküldte: Gódor Hajnalka, Orosztony


Elkészítési idő: 1 óra 15 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!