2017. október 17., kedd ; Hedvig napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Töltött báránycomb narancssalátával

Hozzávalók:
A töltött bárányhoz: 1 kg báránycomb, 10 dkg gomba, 2 zsemle, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 3 deci fehérbor, 10 dkg paradicsom, 1 csokor petrezselyem, fokhagyma, rozmaring, 2 dl olaj.
A salátához: 1 fejes saláta, 2 db narancs, 2 evőkanál citromlé, 1 kávéskanál olaj, 2 teáskanál cukor, só.

Elkészítés:
A húst töltésre előkészítjük: a leeső részeket az áztatott zsemlével ledaráljuk. Olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a darabolt gombát, majd összekeverjük a darált húsos zsemlével, az egész tojásokkal, a sóval, borssal, rozmaringgal és a fokhagymával. Amikor jól összedolgoztuk, az előkészített húsba töltjük. Forró olajjal leöntjük, szeletelt paradicsommal körberakjuk, fehérborral locsolgatva készre sütjük. Szeletelés előtt kicsit hűlni hagyjuk.

A salátát megmossuk, lecsepegtetjük, a közepét és a legszebb leveleket hosszú, vékony csíkokra vágjuk. Kinyomjuk az egyik narancs levét. A másik narancsot meghámozzuk, a felső fehér héját és a magokat eltávolítjuk. A sót, a cukrot a citrom levét, az olajat és a narancslét összekeverjük, majd beleforgatjuk a narancsot és a salátát. Frissen tálaljuk a húshoz.

Beküldte: Bebesiné Kutasi Marianna, Türje, Kossuth út 83. 8796


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!