2017. július 22., szombat ; Magdolna napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Rakott zöldség

Hozzávalók:
30 dkg darált hús, 1 kg fagyasztott vegyes zöldség (borsó, répa, karfiol), 1 pohár tejföl, 1 tojás, besamelmártás, 10 dkg sajt. A besamelmártáshoz: liszt, tej, pici vaj.

Elkészítés:
A darált húst kevés olajon kevés sóval, borssal és Vegetával megpároljuk. A zöldséget puhára főzzük, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a mártást: kb 2 dl tejet pici liszttel besűrítünk, és kis kanál vajat keverünk hozzá. Kivajazunk egy tűzálló tálat, majd a darált húst és a zöldséget felváltva belerakjuk. A már kész mártáshoz 1 pohár tejfölt és egy tojást keverünk. Ezt ráöntjük az étel tetejére, majd rászórjuk a lereszelt sajtot. Sütőben megpirítjuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!