2017. június 28., szerda ; Levente, Irén napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Eperkrémes túrógombóc

Hozzávalók:
A gombóchoz: 75 dkg tehéntúró, 12 db zsemle, 3 tojás, 1 kávéskanál reszelt szerecsendió, 3 teáskanál porcukor, só. A krémhez: 50 dkg eper, 6 tojás, 8 dl tejszín, 1 dl rum, 3 evőkanál liszt, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítés:
A zsemlék belsejét apró kockákra vágjuk. A zöldjétől megtisztított epret alaposan megmossuk, összeturmixoljuk. A túrót burgonyanyomón áttörjük, belekeverjük a 3 egész tojást, a reszelt szerecsendiót, a porcukrot és a csipetnyi sót. Hozzáadjuk a zsemlekockákat, és alaposan összegyúrjuk. Vizes kézzel 20 db gombócot formálunk belőle, és egyenként forrásban lévő vízbe engedjük. Tíz perc forralás után a fazekat a tűzról levesszük, de a gombócokat tálalásig benne hagyjuk. Elkészítjük az eperkrémet: az áttört epret a tejszínnel, a liszttel, a tojássárgájával, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral vízgőz fölött, habverővel kevergetve 5-6 perc alatt besűrítjük. A gőzről levesszük, belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét és a rumot. A gombócokat szűrőkanállal a vízből kivesszük, tányérra tesszük, és az eperkrémmel bevonva, tejszínhabbal és eperszemekkel díszítve kínáljuk.

Beküldte: Bartók Rita, Szászvár, Dózsa Gy. u. 8. 7349


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!