2017. október 18., szerda ; Lukács napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Sókerámiás töltött csirkecomb

Hozzávalók:
4 nagy csirkecomb, 10 dkg csirkemáj, 1 kis fej vöröshagyma fele, 1 cs. petrezselyem, 2 dkg vaj, 2 zsemle, 1 tojás, só, őrölt feketebors, majoránna, 1 kg só, 20 dkg finomliszt

Elkészítés:
A leforrázott májat kis kockákra vágjuk. A finomra aprított hagymát és petrezselymet a vajon megfonnyasztjuk. A hideg vízbe áztatott, kifacsart zsemlét a tojással összedolgozzuk. Fűszerezzük, és hozzáadjuk a hagymás petrezselymet meg a májat. A combok felső csontját kiemeljük, és a helyére töltjük a masszát, majd fogvájóval összetűzzük. A sót a liszttel és annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy pépes massza legyen. A húst körös-körül beburkoljuk vele, majd alufóliába csomagolva grillrácsra fektetjük. Izzó parázs fölött többször megforgatva addig sütjük, míg a burkolat kemény lesz, azaz kiég. Friss saláta és fóliás burgonya illik hozzá.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!