2017. augusztus 18., péntek ; Ilona napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Szardíniás paradicsom

Hozzávalók:
75 dkg apró, kemény paradicsom, 20 dkg krémsajt, 4 dl tejföl, 15 dkg cérnametélt, 5 dkg vaj, 1 doboz olajos szardínia, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csapott evőkanál ételízesítő, 4 gerezd fokhagyma, 1- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, reszelt citromhéj, só

Elkészítés:
A cérnametéltet sós vízben megfőzzük, és a fele mennyiségű olvasztott vajjal elkeverjük. A tejfölbe belekeverjük a krémsajtot, az ételízesítőt, a szétzúzott fokhagymát, a szardínia leszűrt olaját, az összes fűszert, és sima krémmé keverjük. Tűzálló tálba öntjük a félbevágott paradicsom 2/3-át, ráteszünk egy kevés sajtos, telfölös keveréket és rátesszük a főtt cérnametéltet. Erre rámorzsoljuk a szardínia felét, a nagyon finomra összevágott vöröshagymát és minden megmaradt alapanyagot – kivéve az egyharmadrész paradicsomot, mert azzal a tetejét borítjuk be – megsózzuk, vajat morzsolunk rá, és mehet a sütőbe.

Búzás Sándorné, Pápa, Búzavirág u. 22. 8500


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!