2017. augusztus 23., szerda ; Bence napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Almás táska

Hozzávalók:
50 dkg liszt, reszelt citromhéj, 1 csomag sütőpor, 15 dkg margarin, 2 tojás, 10 dkg cukor, 1-2 dl tej. A töltelékhez: 1 kg finom alma, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, 1 tojás, 1 késhegynyi törött fahéj

Elkészítés:
A vajat, tojást, cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral kevert lisztet, citromhéjat és lassanként a tejet. Ha elég sima a tészta, fél centi vastagra kisodorjuk, nagy, gömbölyű lapokat szaggatunk belőle (kb 8 cm átmérőjűt). A töltelékhez az almákat meghámozzuk, magházuktól megtisztítva felszeleteljük, és összekeverjük a cukorral, 1 tojással, mazsolával és egy késhegyni fahéjjal. A gyümölcsmasszát a tésztalapok felére helyezzük, a mások felét ráhajtjuk. Zsírozott tepsibe rakjuk, a tojásokat bekenjük, és nagy lángon megsütjük.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!