2017. augusztus 22., kedd ; Menyhért, Mirjam napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Uborkás mártogató

Hozzávalók:
½ kg kígyóuborka, 4 gerezd fokhagyma ( lehet több is), 25 dkg tejszínes v. natúr krémsajt, 2 dl joghurt, só, bors, 1 citrom leve, 4 evőkanál olaj (lehetőleg oliva), 2-3 szál kapor (elhagyható)

Elkészítés:
Az uborkát úgy hámozzuk, hogy csíkokban maradjon raja zöld. Káposztareszelőn lereszeljük, kicsit félretesszük. A fokhagymát meghámozzuk, a kaprot apróra vágjuk. A citromlét, olajat, sót, borsot jól összekeverjük. Egy nagyobb tálban a sajtot és a joghurtot jól elkeverjük, kihabosítjuk. Majd beletesszük az összes előkészített hozzávalót. Az uborkát jól kinyomkodjuk, és azt is belekeverjük. Lefedjük, majd a hűtőben 1-2 órát hagyjuk összeérni. Sajtrudakkal, sós kekszecskékkel, felkarikázott kiflivel lehet mártogatni.

Beküldte: Fekete Gézáné, Szob; Rózsa F. u. 6. 2628


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!