2017. október 17., kedd ; Hedvig napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Francia almatorta

Hozzávalók:
60 dkg alma, 15 dkg liszt, 7 dkg vaj, 1 tojássárgája, 10 dkg cukor, 2 evőkanál citromlé, csipetnyi só

Elkészítés:
A lisztet a vajjal, a tojássárgájával, csipetnyi sóval összegyúrjuk, és egy éjjelen át hűvös helyen pihentetjük. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedeljük, és citromlével ízesített vízben megfőzzük. A cukrot megnedvesítjük, kisméretű lábosban állandóan kevergetve világosbarnára pirítjuk, és rögtön egy kisebb tortaformába öntjük. A lecsöpögtetett almanegyedeket a karamellre rakosgatjuk. Forró sütőbe toljuk, és 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük Még forrón a tetejére tányért borítva átfordítjuk. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!