2017. augusztus 21., hétfő ; Sámuel, Hajna napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Almás rolád

Hozzávalók:
A tésztához: 25 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 4 egész tojás, 1 citrom leve és reszelt héja, 4 evőkanál forró víz, 1 csomag sütőpor, 3 dkg kakaópor. A töltelékhez: 80 dkg alma, 1 tojásfehérje, 15 dkg cukor, fél citrom, 5 dkg dió vagy mandula.

Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral, a citrom levével 15 percig lehetőleg robotgéppel keverjük. Majd hozzáadjuk a 4 kanál forró vizet, amivel további 10 percig keverjük. Ezután lassú keverésre állítjuk a gépet, és beletesszük a finomra reszelt citromhéjat, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és két részletben a kemény tojásfehérjehabot. Ezután kettéválasztjuk a tésztát, és a felébe belekeverjük a kakaót. Veszünk két nyomózsákot, az egyiket megtöltjük a sárga, a másikat a kakaós anyaggal, és felváltva belenyomjuk 3-3 centis nagyságban a kibélelt tepsibe. Úgy sütjük, mint a piskótát, kihűlés után kiborítjuk.

A töltelék elkészítése
Az almát meghámozzuk, és lereszeljük, s a cukorral és a citrommal addig főzzük, amíg semmi leve sem marad. Amikor kihűlt, a tojásfehérjével jó habosra keverjük. Végül hozzáadjuk a diót vagy a mandulát, és megtöltjük vele a tésztát. Feltekerjük, és ferdén szeleteljük. Nagyon finom és mutatós sütemény.

Berki Istvánné, Tapolca; Május 1. út 13. 8300


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!