2017. október 22., vasárnap ; Előd napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Padlizsánmártogatós Zoltán kedvére

Hozzávalók:
1 nagy padlizsán, 1 fej hagyma, fehér bors, 2 gerezd foghagyma, 0,5 dl száraz fehérbor, fél citrom leve, cukor, néhány csepp tárkonyecet, 2 evőkanál mustár, Vegeta, 2 evőkanál olivaolaj, só

Elkészítés:
A padlizsánt héjában, forró sütőben megsütjük. Újságpapírba csomagoljuk. Ha langyosra hűlt, meghámozzuk, és fakanállal összetörjük. Turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a feldarabolt hagymát, a megtisztított fokhagymát és az ízesítőket. Összeturmixoljuk, majd zárható edénybe tesszük 24 órára behűtjük. Friss, hasábokra vágott zöldséget, sárgarépát, karalábét, zöldpaprikát mártogatunk bele.

Beküldte: Bartók Rita, Szászvár, Dózsa György utca 8. 7349


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!