2017. szeptember 23., szombat ; Tekla napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Párolt őzcomb áfonyával

Hozzávalók:
1 kg őzcomb, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg zsír, 1 hagyma, fokhagyma, egész bors, só, babérlevél, kakukkfű, 3 dl vörösbor, 1 citrom, narancs, szegfűszeg, 5 dkg kapribogyó, mustár, paradicsompüré, áfonya, 20 dkg vegyes zöldség zsír vagy olaj

Elkészítés:
A húst a szalonnacsíkokkal megtűzdeljük, sózzuk. Egy lábasban vagy serpenyőben zsírt hevítünk, majd a húst minden oldalára forgatva elősütjük. Ezután beletesszük a sütőtálba egy kis időre. Közben a visszamaradt zsírban megpirítjuk a szeletekre vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket, jól lepirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük. Ízlés szerint fűszerezzük, majd tovább ízesítjük a citrom és narancs levével, reszelt héjával. Szegfűszegből 1-2 darabnál többet ne használjunk. A hozzáadott mustárral és áfonyával a mártás különleges, pikáns ízét érjük el. Az így elkészült mártást ráöntjük a húsra, felöntjük vörösborral, és kevés víz vagy bor hozzáadásával addig pároljuk, míg a hús megpuhul. Mikor elkészült, a húst felszeleteljük, a mártást drótszitán átszűrjük, és melegen tartjuk. Tálalásnál a húst pecsenyetálra tesszük, és az átpaszírozott mártással leöntjük. Narancsszeletekkel és áfonyával díszítjük. Köretként burgonyafánkot vagy krokettet adunk.

Molnár Béláné, Szatmárcseke


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!