2014. december 20., szombat ; Teofil napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények  Szabályzat 


Olasz csirke

Hozzávalók:
1 ˝ kg körüli csirke, olaj, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 50 dkg paradicsom, só, bors, babérlevél, rozmaring, 1-2 dl vörösbor, 15 dkg sajt

Elkészítés:
Az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Megforgatjuk rajta a tetszetős darabokra vágott húst. Cikkekre vágjuk a paradicsomot (télen konzervparadicsommal helyettesíthetjük), sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy ágacska rozmaringot és a babérlevelet is. Fedő alatt addig pároljuk, míg a hús megpuhul. Ízesítjük kevés vörösborral, de anélkül is finom. Mikor a hús puha, tűzálló tálra szedjük. Levét tésztaszűrőn áttörjük és ráöntjük. Tetejére bőven reszelünk sajtot és a sütőben 5 percig sütjük. Sós vízben főtt spagetti illik hozzá.

Kovalik Ferencné, Komló


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!