2017. október 19., csütörtök ; Nándor napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Töltött padlizsán

Hozzávalók:
1 kg padlizsán, só, 20 dkg sertésdagadó, 5 dkg rizs, 2 fej vöröshagyma, 25 dkg paradicsom, 20 dkg gomba, fokhagyma, paprika, bors, őrölt köménymag, petrezselyemzöldje, 1 dl húsleves (kockából), 10 dkg reszelt ementáli, 2 dl tejföl, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 csipet cukor

Elkészítés:
A padlizsánt hosszában félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét, és besózzuk. A hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk és felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A paradicsomot, a gombát hozzáadjuk a rizshez. Megfűszerezzük a rizses keveréket, és 5 percig pároljuk. Az apróra vágott petrezselyemmel összekeverve a padlizsánba töltjük. Szorosan egymás mellé tesszük a tepsiben, és leöntjük a húslevessel. Ezután reszelt sajttal meghintjük, és megpirítjuk.

Kató Lajosné, Budapest


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!