2017. június 23., péntek ; Zoltán napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Húsgombóc curryszószban

Hozzávalók:
40 dkg darált hús, 2 fej vöröshagyma, 2 tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem, 1 teáskanál só, fél teáskanál bors, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál curry, 1 dl fehérbor, 1 húsleveskocka, 2 evőkanál tejszín

Elkészítés:
A darált húst elkeverjük az apróra vágott hagymával, tojással, zsemlemorzsáal, petrezselyemmel, sóval, borssal. Jól összedolgozzuk, majd kb. 3 cm átmérőjű gombócokat formálunk belőle. Az olajat felforrósítjuk, és a gombócokat világosbarnára pirítjuk benne. Világos rántást készítünk kis olajjal, melyet felöntünk 1 dl borral és a szükséges mennyiségű vízzel ahhoz, hogy mártás sűrűséget kapjunk. Ebbe beletesszük a curryt, valamint a húsleveskockát. Főzzük 6-7 percig, majd a tejszínt is hozzáadjuk. Gyorsan beletesszük a gombócokat, és 1-2 perc összefőzés után kész is az étel. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Gál Erzsébet, Tinnye


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!