2017. szeptember 21., csütörtök ; Máté, Mirella napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Eperfelfújt habsapkával

Hozzávalók:
A tésztához: 15 dkg liszt, 3 tojás sárgája, 1 dl tej, 1 púpozott evőkanál cukor, csipet só, 1 citrom reszelt héja. A töltelékhez: 50 dkg eper, 1 púpozott evőkanál cukor. A habsapkához: 3 tojásfehérje, 15 dkg cukor. A forma kikenéséhez: 5 dkg margarin.

Elkészítés:
A megmosott epret lecsumázzuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk, megcukrozzuk. A tésztához valókat simára keverjük, mintha palacsintatésztát készítenénk. Egy tűzálló tálat margarinnal jó vastagon kikenünk, a tészta felét belesimítjuk, rárakjuk a lecsurgatott epret, majd a tészta másik felét. Előmelegített sütőbe toljuk, és erős lángon 35 percig sütjük. Közben a tojásfehérjéket nagyon kemény habbá verjük, a cukrot apránként hozzáadjuk. A sütési idő leteltével a cukros habot az eperre kenjük, és kis lángon még tíz percig sütjük. Kihűtjük, éles késsel felszeleteljük.

Beküldte: Herczug Bertalan Ervinné, Gerjen, Szent I. u 34/A 7134


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!