2017. október 23., hétfő ; Gyöngyi napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Aszalt szilvával töltött sertésfilé

Hozzávalók:
80 dkg sertésfilé, 15 dkg aszalt szilva, 3 evőkanál olaj, 3 evőkanál konyak, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2,5 dl vörösbor, őrölt bors, csipet tárkony, só, 1 paradicsom

Elkészítés:
Az aszalt szilvát kimagozzuk, megmossuk, a konyakkal meglocsoljuk, állni hagyjuk. A megtisztított hagymát vékony szeletkékre aprítjuk, a paradicsomot néhány pillanatra forrásban lévő vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és négyfelé vágjuk. A sertésfiléket kb. 15 cm hosszú darabokra vágjuk, éles késsel felszúrjuk a közepüket, s megtöltjük a szilvával, majd sóval, borssal bedörzsöljük. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és a sertésfilé darabokat minden oldalról szép pirosra sütjük, majd kiszedjük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsomot kevergetve rövid ideig pároljuk, felöntjük vörösborral, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk tárkonnyal, és jól összekeverjük, felforraljuk. Visszatesszük a mártásba a húst és lefedve, lassú tűzön 30 percig pároljuk. Gombás rizzsel tálaljuk.

Nemecz Nikolett, Székesfehérvár


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!