2017. szeptember 23., szombat ; Tekla napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Káposztás kenyér

Hozzávalók:
80 dkg liszt, 20 dkg főtt áttört burgonya, 20 dkg margarin, 5 dkg élesztő, 60 dkg reszelt káposzta, 3 evőkanál olaj, őrölt bors, só, 1 tojásfehérje a kenéshez

Elkészítés:
A lereszelt káposztát besózzuk, 20-25 percig állni hagyjuk, jól kinyomkodjuk. Kevés olajban megpároljuk, sóval, borssal fűszerezzük, és hagyjuk kihűlni. Közben a burgonyát megfőzzük, áttörjük, és a margarinnal elmorzsoljuk. A langyos cukros vízben az élesztőt megfuttatjuk. A margarinos burgonya közepébe öntjük. A burgonya főzővízéből annyit adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Hozzádolgozzuk a már kihűlt káposztát. Kisebb bucikat formázunk belőle, és mindegyiket megkenjük a felvert tojásfehérjével, melyhez néhány csepp olajat is tehetünk. 15-20 percig pihentetjük, és közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük.

Tóth Lajosné, Mezőtúr


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!