2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Római tálban sült bajor kalács

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 1,5 dl tej, 2 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, 2 tojás, 1 csipet só, 2 evőkanál vaj

Elkészítés:
Az élesztőt és a cukrot összekeverjük. Hozzáadjuk a tejet, a tojást, a vajat, a sót, a lisztet, és simára keverjük. Lefedjük, és egy-fél óráig kelesztjük. A római tálat 20 percre melegvízbe áztatjuk. Tejet, vajdarabokat és cukrot teszünk a kézmeleg tálba. A tésztából gombócokat formázunk, és egymás mellé helyezzük a tálba. Lefedjük, és 20 percig kelesztjük. Hideg sütőbe tesszük a lefedett tálat a középső rácsra. Egyes fokozattal kezdjük a sütést, és 5 percenként csavarjuk fel a következő fokozatra. Sütési idő: 45 perc.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!