2017. augusztus 23., szerda ; Bence napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Napraforgómagos cipó

Hozzávalók:
50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 25 dkg simaliszt, 7 dkg búzacsíra, 4 dkg élesztő, tej, 12 dkg tisztított napraforgómag

Elkészítés:
A liszteket a búzacsírával egy tálban összekeverjük, közepébe mélyedést nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntünk 2 dl langyos vizet, és elkeverjük annyi liszttel, hogy sűrű masszát kapunk. Kevés liszttel megszórjuk, lefedjük, és meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük.
Meglangyosítunk 2,5 dl tejet, és 1 evőkanál sóval a liszthez keverjük. Hólyagosra kidolgozzuk, letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Kb. 1,5 dl tejet felforralunk. A napraforgómag felét tálba tesszük, leforrázzuk a tejjel, és 30 percig állni hagyjuk. Lecsepegtetjük, és a tésztába keverjük.
Két cipót formázunk a tésztából, megkenjük kevés tejjel, és éles késsel kereszteket vágunk rá, majd rászórjuk a maradék napraforgót. Lisztezett sütőlapon még 15 percig kelesztjük. Jól előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd beleteszünk a sütőbe egy tepsi vizet, és a lángot mérsékelve további 30 percig sütjük a kenyereket.

Ocskai Béláné, Győr


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!