2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Lángoló epres omlett

Hozzávalók:
6 egész tojás, 5 evőkanál porcukor, 25-30 dkg friss eper, csipetnyi só, 4 evőkanál rum, 4 dkg vaj

Elkészítés:
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a fehérjékből vert kemény habot. A masszát 4 részre osztva egy-egy dkg vajon 4 omlettet sütünk belőle, mint a két oldalán. Tálra csúsztatjuk, és mindegyiket megrakjuk az előzőleg megmosott, lecsöpögtetett és kicsumázott eperszemekkel. Kevés porcukorral meghintjük, majd a sütőben jól átforrósítjuk. A sütőből kivéve lelocsoljuk az alkohollal, és az asztalon látványosan meggyújtjuk a szeszt. Ha a láng kialudt, azonnal fogyasztható.

Feketéné Paulisz Aranka, Komárom, Szabadság utca 34. 2921


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!