2017. szeptember 23., szombat ; Tekla napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Pikáns töltött kacsa

Hozzávalók:
1 másfél kg körüli pecsenyekacsa, 50 dkg savanyúkáposzta, 2 nagy sárgarépa, 15 dkg szalonna, 1 babérlevél, só, majoránna, 20-25 dkg zöldborsó, néhány spárgafej (konzerv), 1 paradicsom, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 póréhagyma.

Elkészítés:
A savanyúkáposztát folyó vízben jól átmossuk. Az üvegesre sütött, kockára vágott szalonnával, az egyik felkarikázott sárgarépával és egy babérlevéllel félpuhára pároljuk. A kacsát kívül-belül besózzuk, majorannával bedörzsöljük, a hasüregét a káposztával megtöltjük és bevarrjuk. Előmelegített sütőben, kizsírozott tepsiben, kevés forró vizet töltve alá, időnként saját levével locsolgatva pirosra sütjük. A másik sárgarépát cukros-sós vízben puhára főzzük, karalábévájóval kis gömböket vájunk ki belőle. A mirelit zöldborsót vajban puhára pároljuk, a paradicsomot néhány percre a kacsa mellé téve megsütjük. Tálaláskor kiszedjük a cérnát, s a kacsát a hátával lefelé tálra fektetjük, a combjára citromkarikákat, a nyakához sült paradicsomot teszünk, sárgarépagömbökkel, zöldborsóval, pecsenyezsírban párolt póréhagyma-darabokkal, konzerv spárgafejekkel diszítve tálaljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!