2017. október 17., kedd ; Hedvig napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Sajtos csúsztatott palacsinta

Hozzávalók:
Négy tojás, 5 dkg vaj, 3,5 dl tej, 8 dkg rétesliszt, só. A töltelékhez: 25 dkg sajt (a fele parmezán ízű, a másik fele füstölt ízű), 2 dl tejföl.

Elkészítés:
A tojások sárgáját a puha vajjal habosra keverjük, majd felengedjük a tejjel, és belekeverjük a lisztet. Fél óráig állni hagyjuk. Ezalatt a kétféle sajtot megreszeljük, és összekeverjük. Sütés előtt a tésztához adjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét, és sóval ízesítjük. A szokottnál vastagabb palacsintákat készítünk, de csak az egyik felüket sütjük meg. A puha felükkel felfelé egymásra csúsztatva fektetjük a tűzálló tálra a palacsintákat. Közben minden réteget reszelt sajttal szórunk meg. A legfelső palacsintát sült felével felfelé borítjuk a tetejére, és az egészet leöntjük a tejföllel, majd egy kevés sajttal meghintjük. A forró sütőben átsütjük, de nem pirítjuk meg. Úgy szeleteljük, mint a tortát.

Baranyai Gáborné, Tardos


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!