2017. október 21., szombat ; Orsolya napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Sajtos lepény

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 csipet cukor és só, 1 tojás, 2 evőkanál olaj, 10 dkg trappista sajt (lehet füstölt is). A töltelékhez: 20 dkg húsos szalonna, 1 evőkanál vaj, 4 dl tej, 15 dkg sajt, 3 db tojás, 3 fej hagyma, szerecsendió, só.

Elkészítés:
Az élesztőt megfuttatjuk a tejben, majd kidolgozzuk a tésztát, azután egy kerek sütőformába tesszük, villával megszurkáljuk, és egy óráig kelesztjük. Közben a szalonnát 2 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd kivesszük és lecsepegtetjük. A hagymát finomra vágjuk, és vajban megpároljuk. A tojást, sajtot, sót, szerecsendiót elkeverjük a tejjel. A szalonnaszeleteket a tésztára terítjük, rászórjuk a hagymát, majd ráöntjük a sajtos, tojásos tejet. 190 fokon 50 percig sütjük.

Müllerné Nánási Judit, Göd


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!