2017. június 28., szerda ; Levente, Irén napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Gombás, sajtos sült tészta

Hozzávalók:
30 dkg csiperkegomba, 30 dkg darabolt csirke- vagy pulykamell, 25 dkg sajtkrém, 1 kis pohár tejföl, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg reszelt sajt, 1 csomag tészta a család ízlése szerint, só, bors, majoránna, piros paprika, olaj

Elkészítés:
Olajban megpároljuk a hagymát, beletesszük a darabolt húst, sót, borsot, és mindössze 2 mokkáskanál pirospaprikát. Míg a hús fő, a gombát szeletekre vágjuk, és egy kis olajon só és majoránna hozzáadásával megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húshoz, és együtt puhára főzzük. Ameddig fő a ragu, kifőzzük a tésztát. Ha a hús megpuhult, beletesszük a sajtkrémet, és még 5- 10 percig főzzük állandó kevergetés mellett. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a tejfölt. Ha a tészta megfőtt, lecsöpögtetjük és összekeverjük a hússal és a gombával. Ezt a tésztát egy kiolajozott tepsiben megsütjük. Mielőtt még teljesen megsülne, a tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és tovább aranysárgára sütjük. A hús elhagyható, ha a gomba mennyiségét növeljük.

Luncz Krisztina, Seregélyes


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!