2017. június 28., szerda ; Levente, Irén napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Hideg őszibarackleves habgaluskával

Hozzávalók:
1 kg őszibarack, fél citrom, 5-6 szem szegfűszeg, kis darab fahéj, cukor tetszés szerint, 2 dl tejföl, 2 tojás sárgája, 3 csapott evőkanálliszt, 1 dl tejszín, annyi tej, amennyi lét akarunk a barackon

Elkészítés:
Az őszibarackot meghámozzuk, kis cikkekre vágjuk, és a citrommal, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a tetszés szerinti cukorral feltesszük főni.
A tejfölt, lisztet, a tojások sárgáját csomómentesre keverjük, felengedjük a tejjel, és átforraljuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tejszínt, és a hideg barackra szűrjük az egészet. A fehérjéket felverjük, kevés forró vízben kifőzzük (lehet tej is). Ez két perc. Tálaláskor a leves tetejére szedjük. Még szebb, ha néhány petty ételszínezékkel díszítjük.

Udvardy Lajosné, Érd


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!