2017. október 17., kedd ; Hedvig napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Mandulás sárgabaracktorta

Hozzávalók:
15 dkg liszt, 5 dkg porcukor, 10 dkg vaj vagy margarin, csipetnyi só, 1 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja 1 konzerv s. barackbefőtt, 10 dkg cukor, 45 dkg hámozott mandulabél, porcukor

Elkészítés:
A lisztet a porcukorral, a vajjal, a sóval, a tojássárgájával és a reszelt citromhéjjal összegyúrjuk, majd letakarva 30 percig hűtőszekrénybe állítjuk. A leszűrt barackokat elhelyezzük a gyümölcstorta-formában, majd egyenletesen elosztjuk rajta a tésztát, és körben lenyomkodjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütjük. A mandulát szárazon aranybarnára pirítjuk. A tortát a tésztával lefelé tálra borítjuk. A barackok közepébe 1-1 szem hámozott pirított mandulát ültetünk, majd porcukorral meghintjük. Langyosan, tejszínhabbal kínáljuk.

Bartók Rita, Szászvár


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!