2017. augusztus 17., csütörtök ; Jácint napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Barackos linzer

Hozzávalók:
15 dkg cukor, 10 dkg vaj, 30 dkg liszt, kis pohárka rum, 1 tojás, 10 dkg darált dióbél, tejföl, késhegynyi törött fahéj, 1 üveg befőtt, só, 6 dkg porcukor

Elkészítés:
A vajat a liszttel gyorsan elmorzsoljuk, majd begyúrjuk a porcukorral, egy tojássárgájával, csipetnyi sóval, a rummal és a tejföllel. Elfelezzük a tésztát, egyik felét kinyújtjuk, és a tepsibe helyezve félig megsütjük. Ha kihűlt, rászórjuk a darált diót, majd sorjában rárakjuk a fél barackokat. Meghintjük a maradék 3 dkg fahéjas cukorral, és az egészet szépen befedjük a tészta kinyújtott mások felével. Végül bekenjük tojásfehérjével, villával megszurkáljuk, és közepesen forró sütőben megsütjük. Sütés után kissé szikkadni hagyjuk. Forrón ne vágjuk fel.

Ollé Ferencné, Fegyvernek


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!