2014. július 29., kedd ; Márta, Flóra napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények  Jegyzőkönyv 


Adventre: habos linzer

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 20dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 tojás. A töltelékhez: 4 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 2 ek baracklekvár, pár csepp citromlé. A bevonathoz: 12 dkg cukor, pici rum.

Elkészítés:
A lisztet a vajjal, cukorral és tojással gyorsan összedolgozzuk, a tésztát két részre osztjuk, és kisütjük a lapokat. A tojásfehérjékből habot készítünk, hozzáadjuk a cukrot és azzal gőz felett sűrű habbá verjük. Hozzákeverjük a lekvárt, még melegen az egyik kihűlt lapra öntjük, és elsimítjuk. Ráhelyezzük a mások lapot. A 12 dkg cukorból fondant készítünk, pici rummal ízesítjük és sűrű rácsformába a tészta tetejére csorgatjuk.

Zuró Katalin, Budapest


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Sanoma Media Budapest Zrt. • Minden jog fenntartva!