2017. augusztus 16., szerda ; Ábrahám napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Befőttes-lekváros édesség

Hozzávalók:
1 doboz szeletelt ananászkonzerv, 15 szem meggy, 1 zacskó főzés nélküli pudingpor, 4 dl tej, 2 dl tejszín, 1 evőkanál cukor, 4 babapiskóta, vaj és cukor

Elkészítés:
Egy kerek tortaformát kikenünk, és cukorral megszórjuk. A közepére egy egész ananászkarikát fektetünk, azután félbevágott karikákkal a forma oldalát kirakjuk. A lyukakba meggyszemeket ültetünk. A vaníliapudingot a használati utasításnak megfelelően a tejjel elkeverjük, és a cukorral ízesített keményre vert tejszínhabbal fellazítjuk Belekeverjük a szétmorzsolt babapiskótát is. A pudingot beleöntjük a formába, és legalább 4 órára a hűtőbe tesszük. Egy lapos tálra kiborítjuk, a szélét félbevágott ananászszeletekkel és meggyel díszítjük.

Hídvéginé Kámár Tímea, Salgótarján


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!