2017. augusztus 22., kedd ; Menyhért, Mirjam napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Ananászos túrókrém

Hozzávalók:
35 dkg túró, 4 tojás sárgája, 4 dl tej, 2 dl tejszín, 15 dkg porcukor, 25 dkg ananászkonzerv, 1 cs. vaníliás cukor, citromhéj, 15 dkg zselatin

Elkészítés:
A tejet a tojások sárgájával a cukorral, citromhéjjal összekeverjük, és gőz fölött krémmé főzzük. Kevés ananászlében a zselatinport feloldjuk, a túrót burgonyanyomón áttörjük, a tejszínt kevés cukorral habbá verjük. A konzervet leszűrjük, egy kevés ananászt a díszítéshez félreteszünk. A főzött krémhez először hozzákeverjük a túrót, a tejszínhab felét és a zselatint, végül az ananászdarabokat. Poharakba töltjük, tejszínhabbal és ananásszal díszítjük.

Őri Lászlóné, Ajka


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!