2017. augusztus 16., szerda ; Ábrahám napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Bácskai almáslepény

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 30 dkg vaj vagy libazsír, 4 tojássárgája, 1 dkg élesztő, 1,5 dl tej. A töltelékhez: gyümölcsíz, alma, mazsola, 4 tojás kemény habja.

Elkészítés:
A lisztet, vajat, tojássárgáját és a libazsírt, valamint a tejben megáztatott élesztőt finom, lágy tésztává dolgozzuk ki. Kinyújtjuk, és tepsibe tesszük. Tetszés szerint gyümölcsízzel vékonyan megkenve a tésztát meleg helyre tesszük kelni. Amikor megkelt, vékony szeletekre vágott almát, mazsolát teszünk rá, bőven porcukrot, és négy tojás keményre vert habját. Sütőben gyors tűznél pirosra sütjük.

Bernáth Lászlóné, Budapest


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!