2017. július 22., szombat ; Magdolna napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Fokhagymás kacsa pikáns mártással

Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa, só, bors, majoranna, 1 fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 4 dkg vaj, 2 dl száraz vörösbor

Elkészítés:
A kacsa bőrét lefejtjük, és félretesszük. A húst lefejtjük a gerincről, és a májjal együtt a fűszerekkel ízesítjük. Egy kisebb tepsit kivajazunk, belefektetjük a kacsa bőrét, rátesszük a húst és a májat, majd 3 gerezd zúzott fokhagymát. Előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük, majd kivesszük az edényből.
A pecsenyelevet átöntjük egy serpenyőbe, és a borral együtt felforraljuk, a hagymát, a többi fokhagymát vajon világosra pirítjuk, és hozzáadjuk a pecsenyeszafthoz, de 1 kávéskanál liszttel előbb megszórjuk. A mártás ízesítjük. A kacsahúst felvágva szépen elrendezzük a tálon, lelocsoljuk a szafttal, és pirosra sült burgonyával tálaljuk.

Orosz Jánosné, Szeged


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!