2017. október 21., szombat ; Orsolya napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Rakott padlizsán

Hozzávalók:
2 közepes padlizsán, só, 10 dkg füstölt szalonna, 2 nagy fej hagyma, 30 dkg sovány sertéshús, darálva, kevés liszt, 1 dl rizs, bors, 6 gerezd fokhagyma, 25 dkg paradicsom, 25 dkg zöldpaprika, 3 dl tejföl

Elkészítés:
A padlizsánt héjastul felkarikázzuk, megsózzuk, 10 percig állni hagyjuk. Közben az apróra vágott szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, és a darált húst is rádobjuk. Két dl vízzel felöntve megpároljuk. A padlizsánkarikákat lisztbe mártva kevés olajon átsütjük, tűzálló tálba terítjük. Rászórjuk a megfőtt rizst, megsózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk, rátesszük a paradicsom- és zöldpaprika-szeleteket. Erre tesszük a hagymás darált hús felét, majd ismét a padlizsán következik. Tetejére tejföl kerül.

Remenyik Ágnes, Tiszadorogma


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!