2017. július 22., szombat ; Magdolna napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Fokhagymás pulykamell

Hozzávalók:
1 kg pulykamell, 2 köteg gyökérzöldség, 2 fej hagyma, 20 gerezd fokhagyma, 5 dl vörösbor, olaj, só, bors, rozmaring, és kakukkfű, só

Elkészítés:
Az égetett agyagedényt legalább fél órára hideg vízbe tesszük, a zöldséget, hagymát megtisztítjuk, minden mást is apróra felaprítunk. Az összes zöldséget és fűszert összekeverjük, a pulykamellen két nyílást vágunk, oda is beledörzsöljük az egyveleget, és a húst kívülről is bedörzsöljük. Összekötözzük a húst, hogy ne essen szét. Olajon minden oldalát előpirítjuk, majd az edénybe tesszük, aláöntjük a bort, és 200 fokon kb. 1,5 órát sütjük. Amikor kész, még lefedve tartjuk egy fél órát.

Kovácsné Fleckenstein Judit, Szeremle


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!