2017. augusztus 18., péntek ; Ilona napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Narancskocsonya

Hozzávalók:
4 narancs, 3 dl tejszín, 6 lap zselatin, 3-4 evőkanál zselatin, porcukor

Elkészítés:
A narancsokat megmossuk, meghámozzuk őket, a magokat, hártyákat eltávolítjuk. A tejszínt habbá verjük. A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk. A porcukrot a tejszínhabba keverjük, majd belekeverünk még reszelt narancshéjat és a narancshúsokat. A zselatint az áztatóvízből kiemeljük, kevés friss vízbe átrakjuk, és addig forraljuk, amíg feloldódik. Langyosra hűtjük, a narancshabba keverjük, és hideg vízzel kiöblített kuglófformába öntjük. A forma alját kissé megütögetjük, hogy az esetleg benne maradt légbuborékokat eltávolítsuk. 2-3 órára hűtőbe tesszük. Majd egy pillanatra forró vízbe mártjuk, és a kocsonya szélét kissé meglazítjuk, majd egy tálra borítjuk. Narancsszeletekkel díszítjük.

Székely Tünde, Debrecen


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!